Uitwerken initiatief en verzorgen promotie

Het initiatief voor een beeld voor Sylvia wordt uitgewerkt door een stichting. Het plan is een beeld in brons te laten vervaardigen. Dit kunstwerk zou dan moeten worden geplaatst in de nabijheid van het Cultureel Centrum de Weijer in Boxmeer. De stichting heeft als doel voor het beeld geld in te zamelen, de vervaardiging en plaatsing te regelen. Daarnaast zorgt de stichting voor promotie en publiciteit.

Margriet Hovens

Direct na het bekend worden dat er een beeld voor Sylvia Millecam zou worden vervaardigd, meldden zo'n 10 kunstenaars zich aan voor deze opdracht. De keuze viel uiteindelijk op de Nijmeegse kunstenares Margriet Hovens. De voorkeur voor haar werd mede bepaald omdat zij samen met Marieke van Baarle (tevens uit Nijmegen) het grafmonument op de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam voor Sylvia had vervaardigd. Het werk van Margriet Hovens wordt door deskundigen beoordeeld als "van een zeer hoog gehalte".

Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland

Voor haar geweldige inzet voor verstandelijk en meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen kreeg Sylvia de Frekie-trofee van de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN). Het is de bedoeling om gelijktijdig met het inzamelen van geld voor een beeld dit ook te doen voor de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland.

De commissieleden

Peter Francissen (Voorzitter)
Drs. Frans Fleuren (Secretaris)
Nando van Hees (Bestuurslid)
Sylvia Millecam
Een beeld in Boxmeer
De Stichting
Stand van zaken
Met dank aan
Colofon
Links