Locale erkenning voor landelijke bekendheid

Sommige plaatsen hebben het geluk markante inwoners te hebben. Bewoners, die op de een of andere manier bijdragen aan de bekendheid van hun woonplaats. In Boxmeer waren dat in het verleden bijvoorbeeld: de Karmelieten Componist Benedictus Buns en Titus Brandsma, de zusters van Julie Postel, industriëlen Wim de Körver (Hendrix) en Ir. Wagter. Nu is dat de nog actieve Daags na de Tour organisator Ad Rijnen. En zo zijn er voor Boxmeer zeker nog wel meer personen te noemen. Een bijzondere plaats nam Sylvia Millecam in. Zij was met veel allure een opvallende landelijke bekendheid.

Sylvia Millecam en Boxmeer

Sylvia verdient zeker een plaats in de eregalerij van bekendheden, die bij hebben gedragen aan de landelijke bekendheid van Boxmeer. Zulke talenvolle, ambitieuze , gedreven en mediagenieke inwoners zijn zeldzaam. Ondanks dat haar optredens bijna altijd buiten Boxmeer plaatsvonden, had dit een uitstraling op Boxmeer. Vooral haar optredens op TV droegen bij dat Boxmeer regelmatig een beeld kwam.

Als prominent aanwezig

Boxmeer bleef ze regelmatig bezoeken. Niet alleen voor haar moeder, die hier nog steeds woont maar ook voor representatieve activiteiten en goede doelen. Zo zette Sylvia zich meerdere malen in voor het Gehandicaptenkonvooi, opende zij de kinderafdeling van het Maasziekenhuis, was betrokken bij de internationale opening van de rijksweg 77, opende zij het tennispark in Sambeek en was prominent aanwezig bij de seniorenbiljarters in Boxmeer.
Sylvia Millecam
Een beeld in Boxmeer
De Stichting
Stand van zaken
Met dank aan
Colofon
Links